19 januari, 2023

Brixo tillhandahåller kontokrediter till privatpersoner

Av Sonja Engström

Kreditgivaren Brixo tillhandahåller så kallade kontokrediter till privatpersoner. Detta är en finansiell produkt i form av ett slags lån som låter dig låna pengar vid behov, upp till en viss gräns. Du kan ansöka om en sådan här kredit om du till exempel vill få hjälp med att betala oförutsedda utgifter eller kunna betala andra, dyrare skulder. Läs vidare för att få reda på hur du gör för att ansöka om en kontokredit!

Så ansöker du om en kontokredit hos Brixo

Så här går det till när du ansöker om, och använder, en kontokredit:

  1. Förberedelser. Innan du bestämmer dig för att ansöka om en kontokredit hos Brixo bör du försäkra dig om att du kommer kunna betala tillbaka den. Därför är det viktigt att du har en fast inkomst och att din övriga skuldsättning inte är alltför hög. Om du vill kan du ta en kreditupplysning på dig själv för att få en bättre insikt i hur din ekonomi ser ut i detta hänseende.
  2. Gör din ansökan. Det finns flera olika alternativ att välja mellan på den svenska kreditmarknaden. Däremot antar vi att du redan har gjort ditt val eftersom du läser denna artikel. Så när du är färdig med dina förberedelser kan du helt enkelt gå vidare och göra din ansökan hos Brixo.
  3. Kreditprövning. När du har skickat in din ansökan kommer en kreditprövning göras. I samband med detta hämtas in kreditupplysning in. Detta görs för att säkerställa att du har en tillräckligt hög kreditvärdighet för att kunna beviljas en kontokredit.
  4. Beslut. Redan när du har skickat in din ansökan kan du luta dig tillbaka och invänta beslutet. Kreditprövningen och beslutet ligger nämligen inte i dina händer. Så fort ansökan har behandlats kommer du meddelas om detta via mejl. Om den godkänns innebär detta att krediten har beviljats och att du får du ett kreditavtal skickat till dig.
  5. Utbetalning. Redan samma dag som krediten har beviljats kan du göra ditt första uttag. Pengarna anländer till ditt bankkonto redan samma dag eller nästkommande bankdag.
  6. Återbetalning. Du kan sedan betala tillbaka antingen hela beloppet på en och samma gång eller minst 5 % av den utestående skulden (lägst 500 kr).

Mer komplicerat än så är det inte!